Hypotheek aflossen

Wilt u advies over het wel of niet aflossen van uw hypotheekschuld? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Uiteraard bekijken we graag uw totale financiële situatie, maar er zijn wel enkele richtlijnen te geven.

Zo is het aflossen van een kleine hypotheek bijna altijd aantrekkelijk. Dit is met name het geval als uw hypotheekrente lager is dan uw eigenwoningforfait. De hypotheekrente is in dat geval namelijk niet aftrekbaar. Ook het aflossen van een oude, kleine annuïteitenhypotheek levert vrijwel altijd veel geld op.

Aflossen op een hypotheek is zinvol als hierdoor de renteopslag vervalt. Los nooit op een spaarhypotheek of bankspaarhypotheek af. Extra geld storten in de spaarverzekering of op de spaarrekening levert veel voordeel op. Wees ook voorzichtig met het aflossen op een beleggingsverzekeringshypotheek. Als de eindopbrengst van de beleggingsverzekering hoger is dan de hypotheek, dan kan een naheffing volgen. En tot slot: als u in de toekomst naar een duurder huis wilt verhuizen, kunt uw hypotheekrenteaftrek in gevaar komen als u tussentijds aflost. Bekijk daarom samen uw situatie met één van onze financiële experts.

Contact

Wilt u gaan aflossen, zorg dan dat u geen boete hoeft te betalen. Het beste aflossingsmoment is aan het einde van de rentevaste periode, op de renteherzieningsdatum. Op dat moment mag u meestal de hele hypotheek boetevrij aflossen.

Voor nieuwe hypotheken geldt vanaf 1 januari 2013 dat aflossen verplicht is door middel van een lineair of annuïteiten hypotheek.

Vrijblijvend kennismaken

Het kennismakingsgesprek nemen wij voor onze rekening en kost u niets.

Contact